Back to All Events

Flow i åndedræt og stemme

Denne workshop er for dig, der er sanger, sanglærer eller arbejder med stemmen på andre måder. Du bliver introduceret til at nærende og opbyggende måde at arbejde med din stemme og krop.

Der vil være fokus på brystkassen, diaphragma, arme og forbindelserne til fødder og ben.  

Dagen er bygget op af følgende temaer:

Listen and follow:Vi arbejder med bindevæv og muskler på forskellige måder. Stræk, bevægelse, lyd, øvelser alene og  2&2. Der vil være masser af info, videoer, billeder og indsigt i hvordan bindevævet påvirker vores holdning og åndedrætflow, og på hvilken måde det påvirker stemmen.

The amplifier: At løsne og frigøre kroppen er en effektiv forberedelse til at træne de muskler, der støtter stemmen. Hvis vi træner åndedræt på stive og usmidige muskler, får vi ikke det optimale ud af stemmen, og risikerer at forstærke opspændingerne. Efter forberedelsen kan brystkassen styrkes og trænes, og her vi har fokus på balancen mellem ind- og udåndingsmuskler. Du lærer at træne og styrke din brystkasse, så den kan hjælpe dig med at støtte stemmen. Det giver adgang til kraft og større stemmeomfang.

Push to rise:  betyder at få opmærksomhed på sammenhængen i vores bevægelser. Vi arbejder med at bevægelse, lyd og åndedræt hænger, så vi ikke er fragmenterede, men kan skabe et afsæt i kroppen, som viderebringer lyden. 

Stemmetræning: Vi træner styrke, højde og smidighed. Du får en masse gode stemmetræningsøvelser, som hænger sammen med alt kropsarbejdet.

Det arbejde vi laver i løbet af dagen vil hjælpe dig til at frigøre åndedrættet, din lyd og dit musikalske udtryk. 

 Vi arbejder med stemme og lyd undervejs for løbende at undersøge og høre, hvad der sker efter de forskellige øvelser.

Masterclass:

Tag en sang med, måske er det ikke alle, der kommer til at synge, men masterclassen giver noget til alle uanset om man er "på" eller ej. Nu skal vi prøve alt det vi har lært i løbet af dagen af på musik - som jo er det det hele handler om.

Det er en fordel at have kendskab til basal anatomi, men ikke nødvendigt.

Dan Turell (fra "Karma Cowboy"): "den der synger, synger luften ren. Al luft må gennemsynges før her bliver til at være. Det er derfor al sang er hellig."

Pris: 1000,-kr for hele dagen, inklusiv kaffe, the og snacks. Beløbet betales ved tilmelding på mobilepay 20160066.

Sted: København, nærmere sted oplyses senere.

Tilmelding på sannegraulund@gmail.com

Skærmbillede 2018-08-23 kl. 15.05.47.png