Back to All Events

Dag 3, strube, nakke, kæbe


Dag 3, strube, nakke, kæbe

Denne dag undersøger vi forbindelserne mellem nakke, kæbe, strube og stemmelæber. Vi skal undersøge indersiden af kraniet, øjnene og tungen, så du får en fornemmelse af hvordan alle disse områder hænger sammen og hvordan de påvirker strubens stilling, stemmens fleksibilitet og smidighed og din klang og lyd. Der vil være meget "indre arbejde", og vi går noget dybere, så det er en fordel, at du har været på en af de tidligere workshops.

Dagen bygget op af følgende temaer:

Listen and follow:Vi arbejder med bindevævet på forskellige måder, stræk, bevægelse, lyd, øvelser alene og  2&2. Der vil være masser af info, videoer, billeder og du får endnu mere indsigt i hvordan kroppen hænger sammen og hvordan du med enkle øvelser kan høre og mærke forskel med det samme. Arbejdet med øjne, tunge, kæbe, kraniet giver adgang til mellemgulvet på en anderledes måde og du vil mærke effekten på dit åndedræt og stemmens muligheder.

The amplifier: At løsne og frigøre kroppen er perfekt indgang til at træne de muskler, der støtter stemmen. Hvis vi træner åndedræt på stive og usmidige muskler, får vi ikke det optimale ud af stemmen. Derfor skal brystkassen styrkes og trænes og vi har fokus på balancen mellem ind- og udåndingsmuskler som giver den bedste støtte.

Push to sing: sammenhængen i vores bevægelser. Vi arbejder med at en bevægelse sætter den næste i gang, så vi ikke er fragmenterede, men kan skabe et afsæt i kroppen, som viderebringer lyden.

Stemmetræning: funktionstræning af stemmelæber, styrke, højde og smidighed. Du får en masse gode stemmetræningsøvelser, som hænger sammen med alt kropsarbejdet.

Masterclass: Tag en sang med, gerne gode akkorder på et læsbart sheet. Det er ikke sikkert alle kommer til at synge, men masterclassen giver noget uanset om man er "på" eller ej. Her skal vi arbejde med alt det vi har lavet i løbet af dagen, så det bliver integreret i musik - som jo er det det hele handler om.

Workshoppen er for sangere og sanglærere på mellem og øvet niveau, og det er en fordel at have kendskab til basal anatomi, men ikke nødvendigt.

Joni Mitchell: I see music as fluid architecture.

Pris: 1200,-kr. Inklusiv kaffe, the og snacks. Beløbet betales ved tilmelding på mobilepay 20160066.

Tilmelding på sannegraulund@gmail.com

Sted: KBH, nærmere oplyses senere.

Earlier Event: March 22
Bliver du træt i stemmen?
Later Event: June 22
Connected Singing - intro workshop